PARNO KUPATILO

Parno ili tursko kupatilo predstavlja vrstu saune za kupanje u pari i po tradiciji potiče sa bliskog istoka, gde je služilo kao mesto za socijalizaciju. Zbog visoke vlažnosti vazduha, parna kupatila se izradjuju uglavnom od sitnih pločica, nalik na mozaik, i uredjena su u istočnjačkom stilu. Parno kupatilo podrazumeva guste oblake vodene pare, toplo kamenje i difuzno svetlo. Sadržaj uključuje i crevo za prskanje hladnom vodom radi povremenog rashladjivanja.

Temperatura:
Izmedju 40°C i 50°C

Vlažnost vazduha:
Oko 100%

Preporučeo vreme:
 Izmedju 5 i 20 minuta

Benefiti:
Parna kupatila mogu pomoći u prevazilaženju svakodnevnih stresova i doprineti opštem fizičkom i mentalnom blagostanju. Visoka vlažnost vazduha pravi je melem za kožu, dobro utiče na organizam, potkrepljuje i osvežava. Naročito se preporučuju u slučaju problema disajnih puteva, kao i kod bolnog kretanja zglobova.

Parno kupatilo odnosno njegova toplota pomaže širenju perifernih krvnih sudova i podstiče cirkulaciju. Ovo može da ima razne benefite po Vaše zdravlje i izgled. Toplota takođe pomaže da se otvore pore na koži i da se eliminišu toksini i nepravilnosti. Parno kupatilo je odličan saveznik i u borbi protiv celulita. Zbog svoje niže prosečne temperature, za neke osobe su prijatnija od tradicionalne finske saune. Budući na visoku vlažnost vazuha, nošenje peškira je izlišno, te se u parno kupatilo ulazi samo u kupaćem kostimu. Nakon korišćenja parnog kupatila, neophodno je istuširati se, uneti dosta tečnosti i po mogućstvu izaći na vazduh.

Usluge iz naše ponude

PROGRAM U PARNOM KUPATILU / PILINZI

“Refresh & Recover” piling na bazi mente – Rashlađujući i osvežavajući piling. Dubinski čisti kožu i omekšava je. Daje osećaj lakoće telu.“Relaxing” piling sa jasminom – Kombinacija soli iz Mrtvog mora i eteričnog ulja jasmina.
Čisti i omekšava kožu. Posebno je pogodan za dehidriranu i beživotnu kožu.

PAKOVANJA U PARNOM KUPATILU

“Refresh & Recover” hladno pakovanje sa aloe gelom, mentom i kamforom – Umiruje i rashlađuje kožu. Opušta i eliminiše napetost mišića.
“Relaxing” hidratantno pakovanje sa jasminom, ima detoksikujući efekat, regeneriše i omekšava kožu – Preporučen osobama sa stresom i intezivnim životnim ritmom.

RITUALI U PARNOM KUPATILU

“Refresh & Recover” ritual – kombinacija rashlađujućeg menta pilinga i hladnog pakovanja za brzi oporavak.
“Relaxing” ritual – piling kožu čisti, hrani i popravlja joj elastičnost, a pakovanje je ostavlja baršunastom sa blistavim sjajem.

One spa adresa

ul. 21 Maj 1, Niš, Srbija

One telefon

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 10 – 22:30h
Subota: 10 – 22h
Nedelja: 10 – 20h