BAZEN SA SLANOM VODOM

U One Wellness & spa centru postoji i bazen sa slanom vodom, što nije slučaj u svim wellness i spa centrima. Koncentracija soli u vodi približna je koncentraciji soli u morskoj vodi. Slana voda osvežava, jača mišiće, stimuliše rad srca i cirkulaciju, poboljšava tonus kože i deluje opuštajuće na čitav organizam i um. Bazeni sa slanom vodom ne sadrže hlor, koji iritira oči i isušuje kožu. Naime, so uništava sve alge i bakterije, pa dezinfekcija pomoću hlora i nije potrebna.

Temperatura:
28°C

Benefiti:
Boravak u bazenima sa slanom vodom preporučuje se zdravim osobama svih uzrasta, kao vid relaksacije i opuštanja nakon treninga. Pored toga pogoduje i osobama koje pate od alergija, bolesti disajnih puteva i drugih hroničnih oboljenja.

Korišćenje slanog bazena preporučuje se nakon boravka u slanoj sobi. Po izlasku iz bazena obavezno je tuširanje, kako bi se očistila koža i na pravi način iskoristile tople klupe, tepidariumi. Oni pomažu da se telo privikne na višu temperaturu, zarad predstojeće posete sauni. Nakon saune se ponovo savetuje tuširanje, ali nešto hladnijom vodom, zbog cirkulacije. Radi dodatnog rashladjivanja, preporučuje se ponovno koriščenje bazena sa slanom vodom. Potpuno opuštanje posle korišćenja bazena može se zaokružiti upotrebom hidromasažne kade.

One spa adresa

ul. 21 Maj 1, Niš, Srbija

One telefon

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 10 – 22:30h
Subota: 10 – 22h
Nedelja: 10 – 20h