TEPIDARIUM

Tepidarijum je rimski izum, a stari Rimljani su se u tepidarijumima opuštali i družili. Za razliku od sauna, gde su temperature visoke kao i vlažnost vazduha, u tepidarijumu su uslovi dosta blaži. Temperatura je malo iznad temperature ljudskog tela, izmedju 37 i 39. Obzirom da su uslovi u tepidarijumu dosta blaži, kardiovaskularni sistem se ne napreže u tolikoj meri kao u sauni, pa se tepidarijum preporučuje pripadnicima svih starosnih dobi.

Temperatura:
Izmedju 37°C i 39°C

Benefiti:
Tepidarijum se preporučuje osobama koje imaju problema sa cirkulacijom, kao i osobama koje visoku vlažnost vazduha i toplotu saune ne mogu da podnesu. Tepidarijum opušta duh, ali i telo. Nakon duže bolesti ili gripa, opuštanje u tepidarijumu opustiće Vaše mišiće i ponovo osnažiti Vaš imuni sistem. 

Preporučuju se 2 ili 3 odlaska nedeljno za optimalne rezultate. Grejani i anatomski oblikovani kameni ležajevi deluju blagotvorno na ceo organizam, a pre svega na ledjnu muskulaturu. Telo emituje istu temperaturu koju prima sa grejanog ležaja a upotreba energije je minimalna. Iz tog razloga telo je zagrejano, ali ne i znojavo što ima brojna pozitivna dejstva na ceo organizam. Odlazak u tepidarijum takodje je i dobra priprema za odlazak u saunu, ne bi li se organizam postepeno navikao na povišene temperature.

One spa adresa

ul. 21 Maj 1, Niš, Srbija

One telefon

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 10 – 22:30h
Subota: 10 – 22h
Nedelja: 10 – 20h