MASAŽE

Masaža je jedna od najstarijih metoda lečenja, i pored toga što se praktikuje toliko dugo, na nju se ne gleda kao na neophodnost, već na nešto čime možemo da se “počastimo” s vremena na vreme. Međutim, broj dokazanih terapijskih efekata masaže svakim novim istraživanjem u ovoj oblasti raste, pa se može zaključiti da je masaža zaista neophodna svakom savremenom čoveku, posebno onima koji žive brzim tempom života.
Preporučujemo da na masažu dođete nakon saune, jer su tada mišići opušteni. Njome podstičemo cirkulaciju i eliminaciju toksina, poboljšavamo tonus kože i opuštamo napetost u mišićima i nervima, poboljšavamo držanje i posturu tela. Važno je da masažu obavlja stručni i iskusni fizioterapeut koji izvežbanim pokretima i poznavanjem anatomije pristupa problematici čije je rešavanje cilj teraputskih masaža.
U ponudi imamo različite vrste masaža koje možete birati po svojim potrebama. Osećati se dobro nije luksuz već potreba i Vaše pravo.

Preporučeno vreme:
 Između 20 i 90 minuta

Benefiti:
Masaža olakšava tenziju koju osećate u predelu ramena, pored toga utiče na srce i krvni pritisak, ublažava hronične i akutne bolove. Masaža opušta mišiće i zglobove, poboljšava držanje i položaj celog tela. Dodatni benfiti su opuštanje hronično napetih mišića, čime se poboljšava cirkulacija u glavi i udovima i izbacivanje toksina iz tela.

Masaže iz naše ponude:

Relax masaža
Relax masaža se izvodi blagim, širokim i sporim pokretima, koji imaju za cilj postizanje potpune relaksacije. Magijom dodira telo se oslobađa stresa. Masažom se otklanjaju napetost i nizak stepen bola u mišićima, povećava njihova elastičnost, obezbeđuje bolja ishranjenost kože, ubrzava cirkulacija i povećava nivo kiseonika u krvi te ova masaža pogoduje svima.

Terapeutska masaža
Terapeut tokom ove masaže deluje na bolno ili napeto mesto, te prodire dublje u mišIćno tkivo. Cirkulacija postaje bolja, mišići leđa i vrata se opuštaju, postaju bolje prokrvljeni, što se manifestuje kao osećaj lakoće i opuštenosti. Veoma je delotvorna kod osoba koje zbog posla provode dosta vremena ispred računara, pa osećaju ukočenost vrata i ramena. Nakon samo jedne masaže osetićete poboljšanje u smislu smanjenja ukočenosti gore pomenutog dela tela.

Sportska masaža
Sportska masaža koristi specijalne zahvate koji imaju za cilj bržu i potpuniju pripremu sportista za treninge. Fokusirana je ne samo na mišiće već i na tetive, ligamente, odnosno sve delove tela koji usled bavljenja sportom trpe dodatni napor. Masaža omogućava brže i potpunije odstranjivanje svih nepoželjnih ili štetnih posledica nastalih usled pojačane fizičke aktivnosti.

Anti-stress masaža
Masaža celog tela biranim biljnim uljima, uključujući masažu glave, lica i stopala kombinacijom nekoliko različitih manuelnih tehnika masaže mešavinom esencijalnih ulja.

Masaža glave i lica
Masaža glave i lica opušta i oslobađa stresa, opušta mišiće lica i pomaže da se bolje osećate i izgledate odmornije, a ujedno podsticanjem cirkulacije zateže i neguje kožu uz efekat liftinga.

Masaža stopala
Savremeni način života prati sindrom hroničnog umora. Masaža stopala je pravo rešenje za Vas, jer pre svega predstavlja vid opuštanja. Ubrzavanjem cirkulacije u stopalima, dolazi do čišćenja tela od toksina, vrlo efikasno se otklanja osećaj umora i prisustvo bolnih grčeva u nogama.

“Couple” masaža za dvoje
Za one koji žele da dele čarobne trenutke opuštanja… Masaža u dvoje je poseban deo naše ponude u kojoj ćete uživati sa Vašim partnerom, dragim prijateljem ili članom porodice. Svakako, to je ponuda koja dvostruko opušta.

MASAŽE SA PILINGOM

Relax masaža sa pilingom na bazi maline
Osvežavajući gel piling sa košticama maline daće Vašoj koži neverovatno meku, baršunastu i glatku teksturu. Efikasno čisti kožu, stimuliše cirkulaciju i ubrzava stvaranje kolagena. Koža će bolje “disati” što olakšava apsorpciju korisnih sastojaka. Namenjena je svima koji ne vole grube pilinge kao i osobama sa osetljivom i reaktivnom kožom.

Anti-stress masaža sa pilingom na bazi bora i lavande
Masaža sa pilingom bora i lavande pored toga što neguje Vaše telo istovremeno čisti kožu, čini je mekanom i glatkom. Dubinski čista koža lako vraća prirodan sjaj i mekoću i intenzivnije apsorbuje hranljive supstance. Masaža ujedno predstavlja anti-stress terapiju za um, te pomaže u uspostavljanju psihofizičkog balansa.

“Complete Enjoy” masaža sa pilingom na bazi kafe i ši butera
Piling na bazi kafe i ši butera prava je aromaterapija sa čitavim nizom benefita. U sastavu pilinga pravo je bogatstvo antioksidanasa koji neutrališu negativne uticaje slobodnih radikala i zaglađuju kožu. Usled prisustva ši butera piling dubinski hidrira kožu što joj u kombinaciji sa masažom pruža svilenkast izgled, zaglađuje sitne borice, a vidljivost celulita, zbog prisustva kafe, biva vidno ublažena.

Masaža stopala sa anti-stress pilingom
Masaža sa pilingom čini ovaj spa ritual nezaboravnim, jer pored toga što intenzivno neguje Vaša stopala istovremeno čisti kožu, čini je mekanom i glatkom. Pored navedenih benefita, ova masaža umirujuće deluje na Vaše telo u celini i otklanja znake umora nastale usled dugotrajnog pritiska koji Vaša stopala trpe. Pravi izbor za Vas i Vaša umorna stopala.

AROMATERAPIJSKE MASAŽE SA SVEĆAMA

Jedinstven osećaj “dodira” toplog voska na koži poseban je užitak koji ovu masažu izdvaja i čini prvim izborom istinskih poznavalaca wellness-a. Masaža svećom je intenzivna aromaterapija sa čitavim nizom benefita po lep izgled Vaše kože. Koža je ishranjena, hidrirana, vraća joj se izgubljena elastičnost i gipkoća. Ujedno telo se oslobađa napetosti i relaksira, što ovu masažu nepogrešivim izborom. Izaberite neku od naših mirisnih nota: topljena čokolada za popravljanje raspoloženja, med i mleko za kraljevsku negu Vaše kože, senzualna aroma dalekog Orijenta, neodoljiv dodir belog mošusa ili egzotičnu notu vanile i orhideje.

EKSKLUZIVNE MASAŽE

Sa ponosom Vam predstavljamo deo ponude koji smo specijalno kreirali kako bismo Vaš boravak u našem wellness centru pretvorili u nezaboravan doživljaj. Ekskluzivne masaže ONE Wellness-a pobudiće u Vama hedonizam i želju da ugodite svim svojim čulima.

“Himalaya Salt” topla masaža kamenjem himalajskih soli
Masaže kamenjem nerafinisane himalajske soli jedinstven je doživljaj toplo preporučen pravim ljubiteljima wellness-a. U svakom od 28 kamena soli pažljivo oblikovanih za tretiranje određenih regija sadržano je čak 47 različitih minerala koji se tokom masaže “ispuštaju” i penetriraju u kožu. Masaža je jedinstven ugođaj zbog toplog efekta jer se soli pred početak greju. Kao takve, soli u kontaktu sa kožom povećavaju prokrvljenost u organizmu, podstiču limfni sistem, intenziviraju izlučivanje otrovnih materija, relaksiraju ukočenost mišića, harmonizuju protok energije u telu i konačno vrše piling kože, čime se vidno poboljšava njen izgled.

“ONE Spa Ritual” tropski piling i masaža prirodnom himalajskom školjkom
Potpuni hedonistički doživljaj u One wellness & spa centru. Tretman tela počinje pilingom na bazi francuske morske soli i organskog ekstrakta južnog voća – manga i marakuje. Piling zbog velike količine vitamina ima jak anti-age efekat, regeneriše i zaglađuje kožu. Užitak se nastavlja masažom prirodnom filipinskom školjkom i prirodnim karite buterom. Masaža školjkom jedinstven je spa doživljaj. Uz nesvakidašnje relaksirajuće iskustvo pruža i čitav niz pozitivnih efekata: opušta mišiće, popravlja cirkulaciju, smanjuje otečenost, pozitivno utiče na limfni sistem i pomaže u uspostavljanju harmonije duha i tela.

“Gold Touch” ekskluzivna masaža tela sa 23-karatnim zlatnim listićima
Pored terapeutskog i estetskog efekta, ova masaža je prava luksuzna senzacija za klijenta. Tokom masaže ulje se zagreva što dovodi do topljenja listića zlata i njihove penetracije u kožu. Zlato poboljšava mikrostrukturu kože, stimuliše regeneraciju i deluje na sintezu kolagena i elastina čime se ublažavaju tragovi starenja na njoj. Nakon 15 dana organizam izbacuje zlato iz kože, a ona ostaje meka i sjajna. Zlatna masaža je idealni poklon: pokažite osobi koju volite koliko vam znači, zakažite joj tretman zlatnim uljem i iznenadite sva njena čula.

“Chocolate Touch” masaža čokoladom i kakao puterom
Kakao puter, kao osnovni sastojak čokolade, hrani i ubrzava regeneraciju kože, a posebnim čokoladnim mirisom aromaterapijski deluje na izlučivanje hormona Endorfina (hormona sreće i dobrog raspoloženja). Teobromin i Kofein popravljaju metrabolizam, čime u velikoj meri mogu uticati na sprečavanja stvaranja celulita i lokalizovanih masnih naslaga. Takođe, zatežu kožu! Što je čokolada “tamnija” poseduje moćnija antioksidativna svojstva, a oni povećavaju nivo kolagena i elastina u koži. Kakao sadrži velike količine prirodnog ulja neophodnog za lečenje suve, grube i ljuspičave kože. Tretman čokoladom popraviće grubu kožu posebno na najosetljivijim mestima kao što su kolena, laktovi i stopala. I naravno, ko se još nije smirio nakon par zalogaja čokolade? Čokolada pomaže smanjenju stresa i tenzija. Smesa koja se koristi za masažu, predstavlja toplu, sveže pripremljenu, mešavinu bonus doze čistog, organskog, nefiltriranog kakao putera i čokolade, uz dodatak hemotipiziranih eteričnih ulja, koja pojačavaju pozitivno dejstvo čokolade i masaže na ceo organizam! Mirisna smeša se nežnim pokretima relaks masaže, utrljava u kožu, kako bi se maksimalno iskoristile sve supstance iz ove blagotvorne smese!

One spa adresa

ul. 21 Maj 1, Niš, Srbija

One telefon

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 10 – 22:30h
Subota: 10 – 22h
Nedelja: 10 – 20h