SLANA SOBA

Korišćenje slane sobe u terapijske svrhe naziva se još i haloterapija, od grčke reči „halos“ što znači so. Ova vrsta terapije počinje da se koristi još u 19om veku, kada je primećeno da rudari iz rudnika soli u centralnoj i istočnoj Evropi ne pate od bilo kakvih respiratornih problema.

Haloterapija zasniva se na udisanju vazduha koji sadrži mikročestice prirodne kamene soli, u slanoj sobi. Ova prostorija imitira prirodnu slanu pećinu sa lekovitom mikroklimom, u njoj halogenerator dodatno raspršuje čestice aerosola u prostoriju.

Temperatura:
Izmedju 25°C i 29°C

Vlažnost vazduha:
 Izmedju 40% i 60%

Preporučeno vreme:
Izmedju 10 i 40 minuta

Benefiti:
Boravak u slanoj sobi pozitivno utiče na disajne puteve i rad srca, opušta nervni sistem i pomaže u otklanjanju stresa. Pogoduje osobama koje pate od oboljenja poput bronhitisa, astme, upale pluća i alergija. Slana terapija se koristi i u slučaju prevencije virusa i prehlada.

Kristali kamene soli su prirodni jonizatori, i poboljšavaju kvalitet vazduha tako što proizvode negativne jone koji se nalaze samo na moru, oko slapova i u vazduhu nakon oluje. Boravak od 40 minuta u slanoj sobi zamenjuje čak tri dana provedena na moru! Optimalni rezultati postižu se nakon 5 do 8 tretmana.

Po podu slane sobe posut je debeo sloj himalajske soli, u sobu se ulazi sa kesama za noge koje se posle bacaju. Haloterapija je potpuno prirodna metoda i ima brojna blagotvorna dejstva na psihičko i fizičko zdravlje čoveka, ali ne može zameniti medikamentoznu terapiju.

Nakon slane sobe, preporučuje se korišćenje bazena sa slanom vodom.

One spa adresa

ul. 21 Maj 1, Niš, Srbija

One telefon

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 10 – 22:30h
Subota: 10 – 22h
Nedelja: 10 – 20h