BIO I AROMA SAUNA

Bio sauna predstavlja blažu vrstu finske saune i svrstava se u grupu polusuvih sauna. Bio sauna predstavlja kombinaciju finske i parne saune, a uslovi u njoj predstavljaju imitaciju klime karakteristične za tropske šume. Unutrašnjost kabine izradjena je od kamena, keramike i drveta.

Para unutar bio saune oplemenjuje se eteričnim uljima, što ima pozitivan uticaj na kožu i disajne puteve. Preporučuje se duboko i umereno disanje prilikom boravka u bio sauni da bi učinak bio potpun.

Temperatura:
Izmedju 55°C i 70°C

Vlažnost vazduha:
 Izmedju 20% i 40%

Preporučeno vreme:
Izmedju 5 i 15 minuta

Benefiti:
Ugodna temperatura i umerena vlažnost vazduha predstavjaju pogodno okruženje za opuštanje mišića i uma. Temperatura u bio sauni otvara pore na koži, čime doprinosi čišćenju kože a pored toga pogodna je za osobe koje imaju problema sa zadržavanjem vode u organizmu. Preporučuje se i kao pomoć pri lečenju hroničnih tegoba koštano mišićnog i disajnog sistema.

Temperatura se održava pomoću peći u koju je ugradjen kontejner sa vodom, koja isparava pod uticajem visoke temperature i na taj način se stvara prijatna polusuva klima u kabini. Način koriščćenja isti je kao i kod finske saune, sa tom razlikom što je moguć duži boravak zbog blažih uslova. Iz tog razloga bio sauna se preporučuje osobama koje teže podnose visoke temperature i suv vazduh.

Način korišćenja bio saune isti je kao i kod finske saune. Izmedju pojedinih boravaka u sauni obavezan je odmor, a tokom boravka u bio sauni moguće je piti vodu. Posle svakog tretmana preporučuje se hladjenje, uz tuševe ili plivanjem u bazenu.

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 10 – 22:30h
Subota: 10 – 22h
Nedelja: 10 – 20h

One telefon

One spa adresa

ul. 21 Maj 1, Niš, Srbija